Broen VVS-systemerSøg produkt efter applikation:

BROEN medvirker til gennembrud for dansk systemeksport til USA

Et dansk konsortium med bl.a. BROEN District Energy som  underleverandører har netop indgået eksklusivaftale med NuPower Thermal LLC, der er en anerkendt amerikansk udviklingsvirksomhed om opbygning af et fjernvarmeanlæg til over 150 millioner danske kroner. Der er hermed tale om et gennembrud for eksport af energiteknologi til det amerikanske marked, hvor den grønne bølge for alvor vil skylle de næste mange år.
Eksportrådet kvitterer via HVO - ordningen med 1,2 millioner danske kroner til at dække en del af udviklingsomkostningerne, som skal sikre, at projektet endeligt implementeres fra 1. kvartal 2016.

 

Fjernvarmenettet i USA vil ekspandere med 33% inden 2020, og Danmarks virksomheder ligger inde med løsningerne.
Præsident Obama´s Clean Power Plan, der har til formål at sætte skub i omstillingen af energiforsyningen i USA er således med til at pushe fremsynede danske teknologier og virksomheder ind på det amerikanske marked.
Et af de centrale elementer der er på dagsordenen for reduktion af kulstofudslippet i USA er at udvikle og udvide kraftvarme på markedet. Amerikanske værker er i dag hovedsagelig bygget på gasværker og disse er ikke blot svære at vedligeholde og dyre i drift, de udgør også potentielle sikkerhedsrisikoer.

 

Den amerikanske projektejer NuPower Thermal LLC, er beliggende i Bridgeport 100 km nordvest for New York og byen er med sine 150.000 borgere en perfekt størrelse at implementere demonstrationsprojektet med de danske løsninger. Affaldsforbrændingsanlægget skal levere fjernvarme til byens borgere, virksomheder og kommunale bygninger. Og anlægget skal inspirere andre byer til etablering af fjernvarme og dermed medvirke til at døre åbnes til mange lignende projekter over hele USA.